Při nákupu nad 700 Kč doprava ZDARMA! kód LEADLAND10 --> Sleva 10% na celý nákup

Zdravíme! My jsme...

Zdravíme Vás,

My jsme malá rodinná značka Lead-Land.cz. Specializujeme se především na výrobu obojků a vodítek z Paracordu550. Z tohoto materiálu vyrábíme obojky a vodítka pro pejsky různých plemen a velikostí.  Z největší části se věnujeme výrobě produktů na míru, tak abychom co nejvíce vyhověli přáním a požadavkům našich zákazníků. Rádi přijímáme nové výzvy a proto pro nás není problém vyrobit i jakékoliv produkty přesně podle vašich návrhů. Kromě Paracordu se věnujeme i práci s jinými typy lan, proto v naší nabídce naleznete i vodítka a obojky z polypropylenových lan o různých průměrech. 

Jak to začalo?

Můj první obojek jsme z Paracordu vyrobila na začátku roku 2021. Myšlenka, ale vznikla již někdy v roce 2018, kdy jsme si objednali Survival náramky, které byly zapleteny z Paracordu. Ihned mě napadlo, že by se z tohoto materiálu dobře vyráběli obojky pro pejsky. Materiál se mi zdál opravdu pevný a odolný. V té době jsem ještě studovala a nebyl moc čas tuto myšlenku dále rozvíjet.

V roce 2021 jsem se k tomuto nápadu vrátila asi především kvůli LOCKDOWN, ve kterém jsme se všichni v té době ocitli. Zavřely se školy, služby i další provozy a my měli více času přemýšlet co s volným časem. Objednala jsem si tedy pár (čti 3) barev Paracordu a začala jsem zkoušet plést obojky a náramky. Ze začátku to opravdu nebyla žádná sláva. Bojovala s napletením Paracordu na trojzubce, s utahováním uzlíků , tak aby byly všechny stejné i s vypočítáním délky Paracordu na jednotlivé výrobky.

Po nějakém čase už to šlo o něco lépe a já si založila Instagram, na který jsem chtěla sdílet fotky mých výrobků a sledovala jsem, zdali by vůbec někdo měl zájem o mé produkty. Nějaký čas se nedělo vůbec nic. A pak se to stalo, přišel první vážný zájemce o obojek a vodítko. Na ten pocit snad nikdy nezapomenu, byla to ohromná radost a motivace ve výrobě pokračovat a snažit se zdokonalit. 

Dále to bylo takové kostrbaté. Zaujmout na Instagramu bylo opravdu složité. Jeden čas jsem měla mnohem více zájemců o spolupráci, nežli skutečných zákazníků, kteří mají o mé produkty zájem. Ze začátku jsem byla nezkušená a povedlo se mi naletět hned na dvě nabídky spolupráce. Oba účty měli hodně sledujících (ano, dnes už vím, že to není hlavní ukazatel, pro výběr účtu na spolupráci). Dohodli jsme se tedy na Barterové spolupráci, já svůj díl splnila a produkty zdarma opravdu zaslala. Dál to bylo všelijaké, jen ne výhodné pro obě strany...

Ale co, špatná zkušenost taky zkušenost. Samozřejmě jsem měla i moc hezké spolupráce, kdy byla domluva plně úžasná, slečny nafotily krásné fotky s našimi produkty nebo pro nás natočily Reels a opravdu si daly na spolupráci záležet. Za to moc děkuji. Ke spolupracím na Instagramu jsem zůstala taková skeptická a spíše se jim nyní vyhýbám, ale netvrdím, že nejsem otevřená nějakou zajímavou a originální spolupráci navázat. 

1. E-shop

Jelikož jsem se snažila vyrábět obojky a vodítka na přání, tak aby si každý zákazník mohl vybrat barvy a typ pletení, začalo být časově náročné vyřizovat všechny objednávky na Instagramu. Proto jsem došla k rozhodnutí vytvořit první e-shop, kde budu nabízet již hotové produkty a zákazníci si zde budou moci navrhnout produkty podle svých představ a požadavků. Po nocích jsem jsem se snažila tento e-shop dát dohromady. Vyrobit dostatečné množství produktů, všechno to nafotit rozdělit do kategorií a v neposlední řadě vymyslet, jak budou fungovat objednávky na míru.

Tento e-shop byl spuštěný přibližně 5 měsíců po obdržení první objednávky na našem Instagramu. Po spuštění se opět nedělo vůbec nic... Skoro žádná návštěvnost ani žádné objednávky. První objednávka přišla asi až 14 dní od spuštění e-shopu.  A co bylo důvodem? Je to úplně jednoduché,  e-shop byl prostě neviditelný, takže jsem musela zapracovat na práci s vyhledávači, SEO, marketingem, atd. Další čas jsem tedy trávila nad tím, aby se e-shop ukazoval těm správným lidem.

Po nějakém čase  to začalo fungovat a mě začal být můj e-shop malý, potřebovala jsem více funkcí, více možností a více prostoru. Proto jsem se rozhodla podívat se po jiném poskytovateli těchto služeb a mojí volbou se stal právě Shoptet...

Celé znovu...

To samé mě tedy čekalo znovu. Naučit se s novým rozhraním e-shopu,  převést všechny produkty, přizpůsobit e-shop zákazníkům, tak aby pro ně byl nákup co nejjednodušší a e-shop byl přehledný. Přidat nové produkty a vzory, doplnit barevný vzorník a především jsem se snažila co nejvíce zjednodušit objednávku produktů na míru.

Zdaleka ještě nejsem s tímto procesem hotová, stále hledám nové vzory, barevné kombinace a originální produkty, které bych mohla svým zákazníkům nabídnout. Pořád se snažím zdokonalovat v tom co dělám, vylepšovat produkty tak, aby vyhovovali požadavkům zákazníků a byly praktické a pejskaři je rádi používali.

Rozhodně to nekončí!

Pořád je tedy na čem pracovat a spousta věcí, ve kterých se lze ještě zdokonalit. Stále hledám inspiraci a vymýšlím nové produkty. V současné době jsou to například provazové hračky, které můžete na našem e-shopu také pořídit. Stále je ale hlavním cílem značky Lead-Land.cz výroba originálních produktů na míru.  Přizpůsobovat obojky a vodítka požadavkům našich zákazníků a snažit se vyhovět všem přáním. Také se stále okrajově věnuji výrobě provazového vybavení pro koníky, po předchozí domluvě je tedy možné si u nás nechat vyrobit ohlávku nebo jiné provazové vybavení pro koně.

A co dál? Do budoucna pro Vás plánuji pár novinek. V plánu je i rozšíření nabídky Paracordových lanek, také vzorníky ostatních lan by se měli v budoucnu více rozšířit. Ještě více bych chtěla zjednodušit objednávky produktů na míru. Stále budou na e-shopu k dostání i skladovky, které jsou ihned k odeslání.